Hoofdletterterreur

keyboard_keys-t2Lees Jij Ook Graag Koppen Met Lekker Veel Hoofdletters?

Zijn er meer mensen zoals ik die zich irriteren aan zinnen waarin elk woord begint met een hoofdletter? Die snel doorscrollen als er weer zo’n witruimte verslindende overload aan digitale inkt op het scherm langskomt? Zeker als je veel tijd op social media doorbrengt, word je er mee doodgegooid.

Deze Bank Koop Je Nu Extra Voordelig
Als Je Ziet Hoe Hij Van Dit Litteken Afkwam Zul Je Versteld Staan
Je Zult Je Ogen Niet Geloven Als Je Deze Tips Leest

In veel gevallen land je op een nieuwssite in een nieuwsartikel dat je helemaal niet versteld doet staan en waarvan je niet kunt geloven dat je het bekijkt. Deze zogenaamde nieuwssites blijken dan ook in bijna alle gevallen van dubieuze kwaliteit en vol met slechte advertenties. In andere gevallen kom je in prijsdiscounters met producten die in mijn ogen net zo weinig waard zijn als de manier waarop ze ‘vermarkt’ worden.

Maar Karen, ze zijn zo lekker opvallend en hebben een hoge CTR…

Het is absoluut waar dat de teksten opvallen. En dat uit onderzoeken blijkt dat ze soms hoge CTR’s hebben, dus dat er vaker op geklikt wordt. Maar langzamerhand doen ze zichzelf de das om. Want er is geen verstandig persoon meer die nog gelooft dat er onder zo’n artikel enige kwaliteit te vinden is.

Er zijn online specialisten die adviseren om a/b testen te doen met en zonder dit rare fenomeen. Zodat je kan kijken of het werkt voor jouw branche of niet. Voor mij is het zo simpel dat een gehele website voor mij afvalt op het moment dat ze zich ook maar 1x verlagen tot deze hoofdletterterreur.

Ik wil geen hoofdletterschaamte

Ik hoop dat ik nooit in de situatie kom dat ik mezelf moet verlagen tot deze tactiek. Is dat wel het geval dan hoop ik dat het inmiddels zo normaal en ingeburgerd is dat zelfs Nu.nl en de Belastingdienst zich van deze hoofdletters bedienen. Zodat ik me er niet voor hoef te schamen.

En? Wat Vinden Jullie Van Die Hoofdletters? Moeten Ze Blijven Of Laten We Ze Gaan?

Comments are closed.

Spam prevention powered by Akismet